Mitől "látványos" a motoros felvezetés?

Együttműködő motorosaink lehetőség szerint egységesen fehér motorkerékpárokkal, azonos felszereltséggel és formaruhákban jelennek meg a rendezvényeken. Motorozási tudásuk és összeszokottságuk, valamint tapasztalatuk garantálja a látványt a biztonság mellett.

 

Miért biztonságosabb, mintha az ismerős motorosok "blokkolják" a forgalmat?

A forgalmat SENKI NEM BLOKKOLHATJA csak az arra jogosult rendészeti szervek, megkülönböztető jelzésekkel, illetve a KRESZ szabályai szerint a forgalomirányításra jogosultak bizonyos esetekben!  "Egyszerű haverok" közlekedési szabálysértést, (közúti veszélyeztetés) követnek el. Nem hogy biztonságosabbá, hanem veszélyesebbé teszik a közlekedést. Arról nem beszélve, hogy látványban és élményben sem nyújt semmit!

 

Az SafetyBike motorosai behajthatnak a tilos jelzés ellenére is a kereszteződésbe?

Motorosaink is a KRESZ szabályok betartásával közlekedhetnek.

 

Milyen szabályok vonatkoznak a felvezetett, illetve kísért menetoszlopra, rendezvényre?

Minden esetben a KRESZ szabályai érvényesek! Különböző rendezvények rendelkezhetnek egyedi engedélyekkel, esetlegesen rendőri biztosítással  (motoros felvonulások, kerékpár versenyek, egyéb, a rendőrség felé bejelentett rendezvények). Ilyen esetekben motorosaink a rendőrséggel együttműködve végzik a feladatukat. A felvezetett jármű, menetoszlop, vagy a rendezvény más résztvevője a KRESZ szabályai szerint köteles közlekedni. Beleértve természetesen a rendőri jelzéseket, ill. más forgalomirányító jelzéseket is. A szabályok be nem tartásából eredő balesetekért, káreseményekért a SafetyBike felelősséget nem vállal!

 

Milyen jogkörrel rendelkeznek  a tevékenységhez?

A motorosaink a munkavégzés során külön jogszabályokban meghatározott feltételekkel és körülmények között, minden rendezvényen külön engedéllyel végzik a feladatukat. Ezen engedélyek szabályozzák a motorosok jelenlétét és jogkörét.


Mire van jogosultságuk?

Együttműködő partnereink és motorosaink a KRESZ szabályait figyelembe véve, valamint az egyéb jogszabályokban meghatározott feltételek és körülmények között végzik a tevékenységüket. Bizonyos körülmények között jogosultak a figyelmeztető jelzések használatára, mely biztonságosabbá teszi a közlekedést és felhívja a figyelmét a forgalomban résztvevő járművezetőknek, résztvevőknek.


Önök rendőrök és a szabadidejükben végzik a szolgáltatást?

Motorosaink nem rendőrök.

 

Vállalják fotós, vagy videós szállítását a rendezvény ideje alatt?

Igen. Erre is van lehetőség, természetesen csak a közlekedésbiztonság messzemenő betartása mellett, a szükséges védőfelszerelés megléte esetén. (igény esetén ezt biztosítjuk) Kérésre gyakorlott "médiás" kollégánk szolgáltatása is megrendelhető.

 

 

További kérdései merültek fel..? Kérjük küldje el nekünk e-mailben és rövidesen válaszolunk. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.